God kommunikation booster dit immunforsvar

Vær assertiv og sig fra på en enkel måde

Jeg var forleden sammen med en kvinde, som gerne ville lave om på de traditioner, de havde til jul. Hun skulle egetlig være sammen med sin ene datter og svigersøn, hvilket hun ikke havde lyst til, da hun ikke følte sig velkommen hos svigersønnen.

Hun besluttede derfor at fortælle, at hun i år ville lade dem holde en god jul i deres egen lille familie. Hun selv ville tilbringe julen hos sin anden datter.

Hun tog ansvar for sig selv, uden at bebejde hverken datteren eller svigersønnen. Hun fortalte også, at det virkede som om datteren og svigersønnen havde det helt fint med det.

 

Når offerrollen får overtaget

For år tilbage var jeg selv utrolig dårlig til at kommunikere og gik ofte i offerrolle.

Når jeg gerne ville ændre på nogle ting i familien, fortalte jeg min mand om alt det, han gjorde forkert. Resultatet var, at han blev nødt til at forsvare sig.

Efterhånden som jeg blev bevidst om, at det virkede bedre at sige, hvad jeg gerne vil have uden at bebejde ham, fik vi det meget bedre i vores parforhold.

 

Her er et eksempel på, hvor det ofte gik galt

Min mand arbejdede meget og satte sig ofte med avisen, når han kom hjem. Det kunne virkelig tænde mig af, og jeg sagde temmelig sur, om han ikke kunne se vasketøjet, der skulle vaskes, eller maden der skulle laves. Resultatet var, at vi fik en dårlig aften.

Senere hen begyndte jeg, når han kom hjem og satte sig med avisen, at spørge mig selv, “hvad vil jeg gerne have, at han gør”, og så bede ham om det.

Jeg spurgte så pænt, om han ville tage vasketøjet. Til min store overraskelse sagde han i 99% af tilfældene ja, uden at brokke sig, og vi fik en god aften.

I lang tid synes jeg grundlæggende, at han selv burde tage vasketøjet. Jeg fandt dog ud af, at han rigtig gerne ville hjælpe, hvis jeg bare spurgte pænt.

Og jeg må jo indrømme, at jeg også selv er langt mere fleksibel, hvis nogen spørger mig pænt, frem for at skælde ud.

 

Har du brug for hjælp til at blive bedre til at kommunikere med dine omgivelser så ring på 4015 4525

 • Kom godt i gang med dagen

  skabsmaaforandringermedstor

  En af de bedste gaver du kan give dig selv er en god start på dagen.

  Få en gratis meditation og stærke spørgsmål, der hjælper dig til en god start på dagen.

  Ida Tangsgaard

 • FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

  Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

  Du er tilmeldt.