Er du på omveje i dit liv?

Hvornår tager du en omvej i livet?

Gennem foråret var jeg kommet væk fra hovedvejen på livets vej. Jeg tog en omvej, som slet ikke var nødvendig. Det er ikke første gang og bliver nok heller ikke sidste gang. Det gode er dog, jeg bliver hurtigere til at komme tilbage på hovedvejen, for hver gang det sker.

Måske gør det heller ikke noget, fordi det var omvejen der fik mig til at indse, jeg skulle tage et nyt skridt. Jeg har ved siden af min egen virksomhed et lønjob, hvor jeg er flere timer om sommeren end om vinteren. Det går godt om vinteren, hvor der er tid til mit eget, mens der de sidste somre har været lige rigeligt at se til.

 

 

 

 

 

I år var ingen undtagelse. Forskellen var, at jeg var blevet tilbudt at gå ned i tid, men valgte at takke nej, fordi jeg tænkte mere på min kollega end mig selv. Jeg tog ansvar for, om det var godt for kollegaen, frem for at mærke, hvad der var godt for mig.

Jeg blev dog mere og mere træt og frustreret, fordi det er svært at udvikle min egen forretning samtidig med de mange timer. Så i sidste ende hjalp jeg hverken mig selv eller min kollega. Jeg mistede mere og mere af min energi. Den negative spiral var i gang.

Sommerferien skulle redde mig

Jeg havde flere gange mulighed for at sige fra og slappe af, men valgte alt for mange aktiviteter. Familiebesøg, en aktiv uge på Sardinen, hvor jeg hele tiden var sammen med mange mennesker. Alt sammen ting jeg elsker, men min krop og sjæl, skreg på fred og ro.

Oplever du at trænge til ferie, nu hvor ferien lige er overstået, så tager du måske også en omvej?

Kroppen siger fra

Jeg har prøvet det før og alligevel skulle jeg vælte 3 gange på min cykel, inden jeg begyndte at tage signalerne alvorligt. Jeg vidste, at nu var det tid til at gøre noget andet, hvis ikke ulykkerne skulle blive værre.

De første 2 gange jeg væltede, kunne jeg finde gode undskyldninger for, hvorfor det var sket, men 3. gang var jeg klar over, det var alvor. Jeg søgte hjælp for at finde en ny løsning.

For mange år siden fik jeg også masser af signaler, men valgte at forsætte med det resultat, at jeg gik ned med stress, her nåede jeg helt ud på afvejene. I dag stopper jeg langt før, selvom der er stadig plads til forbedringer.

Der er brug for ændringer

Efter 3. styrt kontaktede jeg håndlæser Betina Mai, som jeg tidligere har brugt. Hun satte ord på det, jeg  allerede vidste, men ikke helt havde reageret på. Jeg skulle tage ansvar for mig selv først, noget af det som jeg oplever at gøre i mange situationer, men hvor jeg skal blive endnu skarpere. Det er forøvrigt også det, jeg hele tiden lærer mine egne klienter.

Jeg tog dog konsekvensen, sagde til min kontaktperson på arbejde, at jeg gerne ville benytte mig af muligheden for at komme ned i tid. Det var der heldigvis ingen problemer med. Så snart jeg havde truffet beslutningen, kunne jeg mærke jeg fik fornyet energi igen.

Det er ikke altid mængden af arbejde, der tager energien, men det at vi ikke tør være tro mod det, der er vigtigt for os.

Selv om det kan være svært selv at få øje på, så overvej om der er steder i dit liv, du er kommet på omveje eller afveje?

Hvordan ved du, om du tager en omvej eller er på afveje?

  • Du kommer ud for ulykker
  • Du mister din energi, er træt gennem længere tid
  • Du har svært ved at finde glæden i dit liv
  • Du oplever konflikter med dine nærmeste
  • Du føler dig stresset
  • Du oplever sygdom

Hvis du er ude på en omvej, eller kommet helt på afveje, så er første skridt at acceptere, at det er her, du er. Dernæst er det min erfaring er, at det går lettest med at komme tilbage til hovedvejen ved at søge hjælp.

Har du brug for hjælp til at komme tilbage til hovedvejen, så kender jeg turen, og kan hjælpe dig med at komme tilbage på sporet. Du er velkommen til at ringe på tlf. 40154525 eller maile til mail@tangsgaard-nlp.dk for at booke en tid.

FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

Du er tilmeldt.