Julen kan være en glæde eller et mareridt.

For nogle kan julen være et mareridt, fordi forholdet til de nærmeste ikke fungere. Jeg talte for en måneds tid siden med en kvinde, som allerede var begyndt at frygte julen.

 

Når livsomstændighederne gør, at du må tage stilling

På grund af sygdom og dødsfald i familien, skulle de nu finde en ny måde af fejre julen på. Kvinden ønskede at skabe nogle nye traditioner, men det ønskede resten af familien ikke.

Hun frygtede, hvordan hun skulle sidde hele juleaften og kun have lyst til at gå hjem. Hun synes, det var svært, at snakke med familien, da de i forvejen ikke havde det bedste forhold.

 

Stil spørgsmålstegn ved de normer der er i familien

Da jeg hørte hende om det var nødvendigt, at hun sad der hele aftenen, sagde hun, at det følte hun, hun burde, da familien havde brugt lang tid på at lave mad.

Vi talte om, at hun jo kunne tilbyde at lave noget af maden og sige åbent, at hun måske gerne ville gå hjem, når gaverne var pakket ud, istedet for at sidde der hele aftenen af pligt.

Hun blev meget lettere om hjertet, fordi hun rigtig gerne ville hjælpe med maden, hvilket også gjorde det lettere for hende at sige, hun måske ville gå tidligt.

 

Hvilke forventninger har du til julen?

Har du en forventning om, at julen skal være på en bestemt måde.

Hvis julefrokosten de andre år, er endt med at nogle får for meget at drikke, så indstil dig på, at det er sådan det er, eller vælg at droppe julefrokosten.

Det som giver de største frustrationer er, når du forventer, at i år skal tingene være anderledes, uden du har talt med de øvrige om det.

 

Tal med de øvrige i familien om hvilke forventninger i har.

Du har mulighed for at tage en snak med de andre deltagere om, hvilke forventninger du har og hvad du gerne vil. I må så se, om I kan nå en måde, som alle kan godtage.

 

Gamle følelser kan komme op.

Det som tit gør det svært, at få talt om forventninger og nå til enighed er, at gamle uforløste følelser kommer i spil.

Hvis du ofte oplever, at blive frusteret og irriteret på familie eller venner, kan det være en god ide, at begynde og arbejde med dig selv. Der kan være sket ting tidligere i livet, som gør, at det er svært at håndtere.

 

Tag ansvar for dig selv.

Det kan synes uretfærdigt, at det måske er dig, der skal arbejde med dig selv, hvis du oplever, at det er andres skyld.

Tit har alle dog en andel af skylden og du må vælge ,om du har lyst til at forsætte med at blive frusteret, eller tage ansvar for dig selv.

Jo mere du er i stand til at blive kærlig over for dig selv, jo lettere vil det også være at være kærlig og accepterende over for andre mennesker.

Jeg taler af egen erfaring når jeg siger, jo mere jeg har arbejdet med og accepteret mig selv, jo bedre et forhold har jeg fået til andre mennesker.

Har du brug for/lyst til at tage ansvar for dig selv, og få et bedre forhold til andre mennesker, så læs mere her.

Skriv gerne om hvad der kan være svært i dine relationer i kommentarfeltet.

 

 • Kom godt i gang med dagen

  skabsmaaforandringermedstor

  En af de bedste gaver du kan give dig selv er en god start på dagen.

  Få en gratis meditation og stærke spørgsmål, der hjælper dig til en god start på dagen.

  Ida Tangsgaard

 • Julen kan være en glæde eller et mareridt.

  Lorem Ipsum

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam ornare mauris eget purus commodo, vel viverra eros ultrices. Quisque sit amet diam erat. Aenean ultricies justo ac iaculis fringilla. Praesent molestie et tortor quis fermentum. Praesent posuere diam ac diam gravida, quis laoreet nunc maximus. In at feugiat velit.

  Vestibulum eget interdum neque, vitae dictum arcu. Ut porta sed mi a pellentesque. In a augue libero. Nulla id diam at dui venenatis laoreet eu ac felis. Sed congue quam bibendum enim luctus rutrum. Morbi nec leo blandit, sagittis tellus ut, interdum elit. Proin et egestas felis.

  Maecenas a dui a enim aliquet vehicula

  Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Vivamus et neque et justo dapibus luctus. In hendrerit urna justo. Donec eget malesuada dui, sed pretium dui. Nullam id odio ut massa ornare bibendum. Sed quis egestas nunc.

  In id enim ultrices, lobortis arcu eu, tincidunt est. Fusce in velit id ligula consequat sodales at sed nibh. Etiam non urna posuere, sagittis est non, feugiat nibh. Vestibulum quam risus, ultricies eu tellus et, laoreet accumsan enim. Vivamus ac est facilisis, sollicitudin nibh sed, efficitur urna. Sed ultricies venenatis dolor eget facilisis. Proin quis facilisis tellus. Ut aliquet ultrices eros vel ultricies. Suspendisse auctor faucibus lobortis.

 • Kom godt i gang med dagen

  skabsmaaforandringermedstor

  En af de bedste gaver du kan give dig selv er en god start på dagen.

  Få en gratis meditation og stærke spørgsmål, der hjælper dig til en god start på dagen.

  Ida Tangsgaard

 • FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

  Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

  Du er tilmeldt.