Lever du som fiskemanden eller forretningsmanden

Nu skal der ske noget nyt

Når det er længe siden du sidst har hørt fra mig, er det fordi jeg har haft travlt med både at have et deltidsjob samt opgaver.

Samtidig er jeg kommet til et punkt, hvor jeg synes der trænger til at ske nogle forandringer i min måde at undervise og have klienter på. Det betyder, at jeg ikke har sat mindfulness hold op i efteråret.

Jeg øver mig i at mærke, hvad jeg synes, der giver mest mening at arbejde  med fra den efterhånden store værktøjskasse jeg har.

I forbindelse med at jeg har været ved at gennemgå alt mit materiale, stødte jeg på følgende historie, som egentlig beskriver meget godt, hvad jeg gerne vil hjælpe mennesker til.

Forretningsmand på ferie

En amerikansk forretningsmand var på ferie og stod på en mole i en mindre mexikansk landsby, da en lille båd med kun én fiskermand lagde til kaj.

I den lille båd var der flere store gul-finnede tunfisk. Amerikaneren roste mexicaneren for kvaliteten af hans fisk og spurgte, hvor lang tid det tog at fange dem?

Mexicaneren svarede: “Kun et lille stykke tid”.

Hvad bruger du dog tiden til?

Så spurgte amerikaneren: “Hvorfor bliver du ikke på havet noget længere og fanger flere fisk?

Mexicaneren svarede, at han havde fisk nok til at brødføde sin families behov her og nu.

Amerikaneren spurgte så, hvad han brugte resten af dagen til?

Den mexikanske fiskermand svarede: “Jeg sover længe, fisker lidt, leger med mine børn, holder siesta med min kone, Maria, slentrer en tur til byen hver aften og får et glas vin og spiler guitar med mine venner. Jeg har et fyldt og godt liv, senõr.”

 

Med en mindre fiskeflåde kan du tjene millioner?

Amerikaneren brystede sig selvhøjtideligt: “Jeg har en MBA fra Harvard University og kan hjælpe dig. Du skulle bruge noget mere tid på at fiske, og med den øgede indtjening, kan du købe en større båd. Med profitten fra den større båd kan du købe flere både, og til sidst vil du ha’ en mindre flåde af fiskerbåde.

I stedet for at sælge din fangst til en mellemmand, sælger du direkte til fiskefabrikken, og i sidste ende åbner du så din egen fiskefabrik, hvor du pakker fisk på dåser og sælger til forhandlerne. Du vil så kontrollere både produkt, forarbejdelse og distribution.

Du vil være nødt til at forlade den lille fiskerby her og flytte til Mexico City, så til LA og til sidst til New York, hvorfra du ville lede og styre din fiskekoncern.”

Den mexikanske fiskermand spurgte: “Jamen senõr, hvor lang tid vil det tage?”.

Til hvilket amerikaneren svarede: “15-20 år.”

“Og hvad så?”, spurgte Mexikaneren.

 

Det kan du opnå, når du bliver rig

Amerikaneren grinte og sagde: “Jamen det er jo det bedste af det hele! Når tiden er inde vil du børsnotere dit selskab og sælge dine aktier. Du vil blive meget rig – ja, du vil tjene millioner!”.

“Millioner, senõr?”, svarede mexicaneren. “Og hvad så?”.

Amerikaneren svarede stolt: “Så ville du trække dig tilbage. Flytte til en lille hyggelig landsby ved kysten hvor du kan sove længe, fiske lidt, lege med dine børn, holde siesta med din kone, slentre ind til byen om aftenen og drikke vin og spille guitar med dine venner.”

 

Lever du som fiskemanden eller som forretningsmanden?

Er det bedre at være forretningsmand end fiskemand?

For mig er det ikke afgørende, om du er forretningsmand eller fiskemand, på begge måder, kan du få det liv, du gerne vil.

Det der er vigtigt er, at begynde at få det som du gerne vil have det allerede i dag. Du behøver ikke knokle 15-20 år, for at få det som du gerne vil have det.

 

Hvordan får du det, som du gerne vil have det?

 • Spørg dig selv hvilke følelser du ønsker?
 • Har du det liv du ønsker dig lige nu?
 • Hvad skal der til, for du kan få det liv du ønsker dig?

Hvorfor vente 15-20 år på at få det som du gerne vil have det, hvis du faktisk allerede har mulighed for det i dag.

I min værktøjskasse har jeg masser af konkrete redskaber, som du kan have gavn af, til at begynde at få det liv du ønsker dig lige nu.

Du er velkommen til at ringe til mig, hvis du ønsker at sparring omkring dit liv på tlf. 4015 4525

 • Kom godt i gang med dagen

  skabsmaaforandringermedstor

  En af de bedste gaver du kan give dig selv er en god start på dagen.

  Få en gratis meditation og stærke spørgsmål, der hjælper dig til en god start på dagen.

  Ida Tangsgaard

 • FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

  Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

  Du er tilmeldt.