Forleden afholdt jeg et minikursus i minfulness ved Rosenvold Strand. Det er et fantastisk skønt sted at træne det at være i nuet og nærværende.

Når tingene ikke går efter planen

Planen var, at alt skulle forgå på stranden, men lige som vi fik os sat og skulle igang med en lille meditation, begyndte det at regne. Det er jo et godt eksempel på det, som sker både på arbejde og derhjemme.

Kvinderne kunne nu vælge at blive sure, eller tage tage det med godt humør. Heldigvis siger en af kvinderne hurtigt, at vi kunne være i læ i hendes varevogn, så her startede vi den første del af kurset, indtil regnen stilnede så meget af, at vi kunne komme i læ. På tros af, at tingene ikke blev som planlagt, blev det en rigtig god aften.

Hvad gør du, når planen skrider

Noget af det, som jeg tit oplever, gør mennesker stressede eller frustrede er, når tingene ikke bliver, som de har planlagt. Så bruger de rigtig meget energi på at kæmpe mod virkeligheden.

Jeg har selv gjort det til bevidstløshed og det var en kæmpe lettelse, da jeg lærte at give accept af, at tingene er, som de er, og det må jeg så forholde mig til.

Måske kender du til det. Det kan være veninden, som ikke har lyst at tage med på den bytur, som du lige synes, kunne være så hyggelig. Det kan også være din mand, som vil se fodbold i fjernsynet, lige på det tidspunkt, hvor du mener, der skal gøres rent.

Når dine tanker bliver ved at kredse om, hvorfor veninden nu ikke vil med på bytur, eller manden synes, han skal se fodbold, så bliver smertefuldt.

Du har mulighed for at gøre noget andet

Noget af det kvinderne ved Rosenvold strand fik rigtig meget ud af, var det, at skulle gå en tur og bruge deres sanser. Mærke vinden, finde nogle ting som tiltrak sig deres opmærksomhed, lytte til lydene, og dufte. Det hjælper dig nemlig tilbage til nuet.

Det virker som en enkel øvelse, og du tænker måske, skulle det være noget særligt. Ja det er det, men for at opleve virkningen, kræver det, at du selv prøver det af. Tag en pause, kom ud i naturen og brug dine sanser, og lad hovedet få fri et øjeblik. Det at give accept af, hvordan tingene er og være i nuet er med til, at give fornyet energi.

 

PS: Næste start for mindfulness kursus er tirsdag den 23. oktober 2012. Kurset er 6 gange x 2 timer. Læs mere her

FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

Du er tilmeldt.