Sådan kom min mor til accept

Min fars død

Da jeg skulle lave dette indlæg, kom jeg til at tænke på tiden omkring min fars død, helt tilbage i 2004.

Mine forældre havde besluttet at sælge deres hus, og havde fået en lejlighed, som de skulle flytte ind i den 1. februar 2004.

Der sker så dette, at min far i starten af januar bliver indlagt med lungebetændelse og bliver lagt kunstig i koma. Alle forventer, at han i løbet af en uges tid, skal bringes ud af komaen igen, og være frisk igen.

Han har dog andre planer, da lægerne ikke kan få ham tilbage, og han ender med at dø den 2. februar.

 

Flytning

Midt i alt sygdomsforløbet skal vi have købt forskellige ting til den nye lejlighed og have min mor flyttet. Det er lidt at en barsk omgang for hende, idet hun skal forlade sit hus gennem de sidste 30 år og samtidig mister sin mand.

Min mor er selvfølgelig meget ked af det og synes også det er lidt uretfærdigt.

 

Det er som det er

Et stykke tid efter min fars død, snakker med hende, siger hun, “det ville nok have været lettere at håndtere, hvis far var nået og komme med i lejligheden”.

Jeg fortæller hende, at min meditationslærer altid siger, at det er, som det er, og hvis hun vil have tingene på en anden måde, bliver det smertefuldt. Jeg fortæller hende, at jeg selv har god erfaring med at bruge denne sætning, når jeg gerne vil, at tingene skal være anderledes, end de er.

 

En ny begyndelse

Jeg glemmer imidlertid alt om vores samtale, og der går nok godt 1 års tid, hvor min mor og jeg igen har en god snak. Hun siger så, “Ved du, hvad der har hjulpet mig allermest gennem det sidste år? Det er sætningen med det er, som det er, fordi jeg så kunne slippe alle tankerne om, hvordan jeg gerne ville have haft det, og istedet begynde at tænke over, hvordan jeg kan tænke mig det fremover.”

Jeg var utrolig glad over, at hun oplevede, at sætningen kunne bruges for hende.

Det at arbejde med accept, er en af de 7 minfulprincipper som vi indgår i kurset om mindfulness.

 

 • Kom godt i gang med dagen

  skabsmaaforandringermedstor

  En af de bedste gaver du kan give dig selv er en god start på dagen.

  Få en gratis meditation og stærke spørgsmål, der hjælper dig til en god start på dagen.

  Ida Tangsgaard

 • FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

  Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

  Du er tilmeldt.