UH – jeg opdagede, at jeg laver strudsen

Da jeg i sidste uge var på kursus i mindfulness, var en del af indholdet, at vi skulle arbejde med vores egne skygger. Jeg tænkte, det har jeg jo gjort mange gange før, så det bliver let.

Så stor var min overraskelse, da jeg fandt en helt ny skygge. Når jeg møder mennesker, som er meget kritiske, bedrevidende eller fordømmende over for andre, så lukker jeg helt af.

Som min lærer sagde, nå så laver du strudsen, og det gik op for mig, at det er jo det jeg gør. Jeg undgår disse mennesker. Jeg opdagede også, at grunden til at jeg gør det er, at jeg kommer til at føle mig usikker og underlegen i deres selskab.

 

Hvad kan jeg gøre

Så nu er arbejdet for mig jo så, at finde ud af, hvor jeg selv er kritisk, bedrevidende og fordømmende enten over for mig selv eller andre. Det er jo ikke særlig flaterende at erkende, at sådan er jeg også.

Jeg ved godt, at jeg er rigtig kritisk over for mig selv, når tingene ikke bliver helt, som jeg gerne vil have det. Jeg kan også tage mig selv i at være bedrevidende og fordømmende, når andre siger noget. Så det at opdage, at det er det, der sker, gør det lettere at acceptere både de andre og mig selv.

Jeg skal også arbejde på at blive mere lydhør over for kritiske, bedrevidende og fordømmende mennesker, det kunne jo faktisk være, jeg kunne lære noget af dem. Nu hvor jeg ved, hvad der sker, er det også lettere at bevare trygheden i mig s

 

Jeg forstår nu det om skygger på et helt nyt niveau

Jeg bliver gang på gang overrasket over, hvordan jeg pludselig kan forstå ting, jeg troede jeg havde helt styr på, på et dybere niveau. Det er som alt får en ny plads indeni en, og det giver masser af energi og gå på mod.

 

Hvad er skygger

Skygger er de sider af dig selv, som du ikke selv opdager, men som andre ser.

Du kan opdage dem ved, at du synes andre er skide irriterende eller helt fantastiske.

Når du bliver bevidst om dine skygger, kan du begynde at udforske,

 • Hvor er du selv på samme måde
 • Hvor kan du have gavn af at være mere som dem.

 

Hvad giver det at arbejde med dine skygger

 • Du bliver mere autentisk
 • Det hjælper dig til at få en større forståelse af dig selv
 • Du vil få frigjort den energi, som der er bundet i dine skygger
 • Du får det bedre med dine omgivelser
 • Ved at arbejde med dine skygger, kan du være med til at skabe mere fred i verden

Har du også lyst til at blive klogere på, om du laver strusen og begynde at få mere af ovenstående, så kom og vær med en dag i

Du kan udforske dine skygger i terapi, læs mere her

 • Kom godt i gang med dagen

  skabsmaaforandringermedstor

  En af de bedste gaver du kan give dig selv er en god start på dagen.

  Få en gratis meditation og stærke spørgsmål, der hjælper dig til en god start på dagen.

  Ida Tangsgaard

 • FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

  Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

  Du er tilmeldt.