Lidt om stress

Ida Tangsgaard fortæller hvorfor det er vigtigt at forebygge stress

WHO forventer, at ca. 50% af alle dødsfald vil være forårsaget af stress i år 2020, såfremt der ikke sker en ændring i vores levevis og levevilkår.

Der laves hele tiden undersøgelser indenfor forskellige faggrupper, som viser at et stort antal medarbejdere føler sig stressede.

Stress er dyrt, så derfor kan det betale sig at forebygge stress

Når jeg spørger både ledere og medarbejdere, om de kender nogen med stress, svarer stort alle, at det gør de. Rigtig mange har også prøvet det på egen krop i kortere eller længere perioder.

Det er dyrt for virksomheden, hvis en medarbejder må sygemeldes med stress i flere måneder, ligesom der kan gå værdifuld viden tabt.

Nogle bliver måske ikke sygemeldt, men fungere ikke optimalt på jobbet, fordi de er stressede. Specielt mænd vil ikke vise svagshedstegn, og har svært ved at søge hjælp mod stress. Det at arbejde forebyggende kan hjælpe disse til at ændre på deres vaner og mønstre,  således de undgår at gå ned med stress.

For medarbejdere der går ned med stress, har det både store menneskelige og økonomiske konsekvenser.

For samfundet er det også rigtig dyrt, fordi der går mange arbejdsdage tabt.

Det kan derfor være en god investering at gøre en indsats for at forebygge stress.

Vil du gøre en god investering og forebygge stress, så ring til Ida på 4015 4525 nu.

Stress smitter og det gør trivsel også

For at undgå at stress bliver en del af kulturen i jeres virksomhed, så gør noget aktivt for at forebygge stress, og skab i stedet overskud og glæde.

Formålet med at  forebygge stress på jeres virksomhed er:

  • Stress smitter
  • Hindre fejl, stressede medarbejdere laver flere fejl.
  • Skabe et kreativt miljø.
  • Forebygge at effektiviteten falder.
  • Skabe større arbejdsglæde, stressede medarbejdere er mindre glade for at komme på arbejde.
  • Færre sygedage.

Ofte er det ikke travlheden eller det som sker, der stresser os, men den måde vi vælger at opfatte og fortolke det som sker. Ved at blive bevidst om, hvad der stresser os, kan vi begynde at ændre på det. Både ledere og medarbejdere kan have gavn af at lære nogle enkle redskaber til at reducere stress i hverdagen og få ny energi.

Vil du gøre en aktiv indsats for at forebygge stress og  forbedre trivslen på din arbejdsplads, så ring nu på 4015 4525.

Forebyggelse af stress

Forebyggelse af stress er både arbejdspladsens og den enkelte medarbejders ansvar. Som arbejdsplads kan I vælge at arbejde forebyggende, således at stress ikke bliver en del af kulturen hos Jer. Her er det vigtigt, at både medarbejderne og ledere kender til kroppens stresssignaler, samt får redskaber til at forebygge stress.

Læs mere om foredrag her. 

Læs mere om mindfulness her.

Håndtering af stress

Hvis skaden er sket, og en medarbejder mistrives eller måske ligefrem er blevet sygemeldt, kan det interaktive kursusforløb “fra stress til overskud og glæde” være en god investering. Her der det vigtigt at vælge forløbet med individuel sparring, således medarbejderen får den bedst mulige støtte til at lære at lære nogle ny handlemåder.
Læs mere her

Hvis stress er en del af din hverdag så kontant Ida på tlf: 4015 4525.