Har du eller dine medarbejdere mistet overblikket

Da jeg forleden skulle lave  nyhedsbrev, tænkte jeg over, hvad er det egentlig der sker, for dem som kommer til mig i individuel stress forløb.

Mange af dem har en følelse af at have mistet overblikket og kontakten til sig selv. De vil så gerne gøre alle andre tilpas, ligesom det er dem magtpåliggende at klare jobbet godt, og så glemmer de at lytte til sig selv om, hvad de egentlig har brug for.

Når de mister kontakten til sig selv, bliver det svært at sige fra overfor for meget arbejde, ansvar, familie mv. og tankerne begynder at køre i ring.

De føler, de er egoistiske, hvis de tænker på, at gøre noget godt for dem selv.

 Hvordan kan du undgå stress

Der er selvfølgelig stor forskel på, hvad der skal til at hjælpe den enkelte videre, både fordi det er forskellige problemstillinger, som har ført til stressen, og fordi nogle heldigvis kommer, før de er blevet syge af stress, mens andre er sygemeldte.

Jeg vil her skrive om 3 ting, som du kan have fokus på, hvis du er føler dig stresset

  • Tag en pause og gør noget godt for dig selv. Ja, jeg ved du vil sige, det har jeg ikke tid til. Men ligesom du har brug for at sætte penge ind på din bankkonto, for at kunne blive ved med at trække på dankortet, er det vigtigt at tage nogle pauser, så kroppen har noget energi at trække på.
  • Øv dig i at være til stede i nuet, det lyder enkelt, men når tankerne farer afsted, kan det være svært. En enkel lille øvelse, du kan lave er, at tage nogle dybe vejrtrækninger og mærke dine fødder. Det kræver ingen tid og er meget virkningsfuld.
  • Vær opmærksom på, hvad du fokusere på. Når du er stresset, kan fokus let være på alt det som du ikke når, istedet for det som du rent faktisk når.

Du kan læse mere om tanker og det at være i nuet på  bloggen her. Det stammer fra en mindful eftermiddag, som blev afholdt for private på Rosenvold Strand. Jeg holder også foredrag og kurser omkring mindfulness for virksomheder.

Sådan ungik Lasse, at gå ned med stress

Jeg kunne ikke overskue tingene, men har nu fået overblikket igen

Jeg kom til Ida, fordi det hele var vokset mig over hovedet og jeg kunne ikke overskue tingene. Jeg var noget skeptisk, fordi det var helt nyt for mig at bede om hjælp.

I starten synes jeg, det var lidt svært, men hurtigt opdagede jeg, at jeg fik en masse gode redskaber, som jeg kunne bruge. Efter 1 gang glædede jeg mig hver gang til at lære noget nyt.

Noget af det som jeg har fået ud af forløbet  er følgende:

  • Jeg er blevet bedre til at bede om hjælp
  • Jeg har fået mere ro på og blevet mere positiv
  • Jeg har fået overblik over, hvad der sker
  • Jeg har lært at blive opmærksom på mine kropssignaler, stoppe op og finde en ny handlemåde
  • Jeg er begyndt at sige fra
  • Jeg blev klar over, at det er mere mine tanker, som stresser mig, end det som der sker.
  • Jeg er begyndt at gøre nogle ting, som fylder mig med energi, f.eks at løbe.

Lasse

Har du også brug for hjælp til finde overblikket eller kontakten til dig selv, så ring på 40 15 45 25 og lav en aftale om et individuel forløb.
Du har mulighed for at læse mere her.