Er du en pleaser og alt for pligtopfyldende?

Jeg oplever, at mange af dem som kommer til mig, er super pligtopfyldende og rigtig gerne vil please andre både på arbejde og privat.

En kvinde kom og var sygemeldt med stress. Der var flere ting, der gjorde det. Hun havde rigtigt travlt på sit arbejde med mange deadlines. Samtidig kom der uforudsete opgaver ind, som hun havde svært ved at sige fra over for, fordi hun gerne ville please kunderne. På hjemmefronten var et familiemedlem, som var tæt på syg, hvorfor hun ofte måtte køre med vedkommende til behandling.

I højrisiko for at få stress

Det er selvfølgeligt godt, at hun ville andre det bedste og være pligtopfyldende, men her kom til til at tage overhånd, først røg glæden og til sidst gik hun ned med stress.

Jeg kender det selv alt for godt, jeg har ofte overforbrugt mig selv, fordi der lige var en opgave, der skulle laves. Jeg ved derfor, hvad det betyder for mit helbred og min energi, når jeg ikke passer på mig selv.

Pas på dig selv, og få større overskud

Jeg har, som kvinden ovenfor, lært det på den hårde måde og derfor fået en masse erfaring i, at passe på mig selv. Det er egentlig ret logisk, du har brug for at passe på dig selv, for at bevare overskuddet.

Pas på dig selv først
Det er det samme, der gælder, når du i flyveren bliver instrueret i selv at tage iltmasken på, inden du giver den til dine børn. Pas på dig selv først, ellers kan du ikke passe på andre.

Det svære er at opdage, når du er på afveje og så handle derefter
Nogle gange kommer tingene snigende, som jeg har skrevet om i et tidligere nyhedsbrev, historien om frøen der kommer i kogende vand, som straks hopper op, men når den kommes i kold vand og langsomt bliver varmet op opdager den ikke faren og dør tilsidst.

Der er dog ting, du kan gøre for at forhindrer, at du ikke opdager faren. De virker banale, men du virker, dog kun hvis du gør det :-).

3 tips der hjælper dig til overskud

  1. Tag nogle dybe vejrtrækninger, således at du mærker maven udvider sig
  2. Sæt noget godt musik på og dans
  3. Tænk over og gør noget som gør dig glad.

Disse 3 enkle tips, vil hver især give dig fornyet overskud

Du kan også lære at blive bevidst om, hvornår det er tid til at stoppe op, passe på dig selv og og tage iltmasken på.

Læs mere om Stress sparringsforløb med Bevidst Personlig Lederskab her

hvor du bl.a. kan lære mere om at:

  • Lære at lytte til kroppens signaler om, hvornår det er tid at sige fra
  • Blive bevidst om, hvad der kan være med til at give dig ny energi
  • At være pligtopfyldende over for og please dig selv først, så du har overskud til andre

Har du lyst til løbende at få ny inspiration omkring stress, mindfulness, personlig udvikling, så tilmeld dig nyhedsbrevet her

Du har ligeledes mulighed for at deltage i mindful gåture, som er gode til at modvirke stress, læs mere her