Om du tror, du kan eller ikke kan, så har du sikkert ret

Dette er sagt af Henry Ford for snart mange år siden.

Vi har alle en masse overbevisninger om os selv, om det vi kan og skal, som enten kan være positive eller negative for os. Overbevisninger handler om vores tro på egne evner og færdigheder, hvem vi er som mennesker, eller hvad vi tror om vores omgivelser.

Du kan selvfølgelig ikke spille golf, bare fordi du har en tro på, at du kan. Der skal også træning til, men vælger du at starte, vil du helt sikkert hurtigere lære det, når du har tillid til dine egne evner om at lære det.

 

Gamle overbevisninger

Jeg har selv gennem de seneste år arbejdet en del med mine negative overbevisninger. Med hensyn til det at blive selvstændig, har jeg måttet arbejde med overbevisninger som, ”jeg er ikke god nok”, ”jeg kan ikke tage så meget for opgaverne”, ”jeg får nok aldrig nogen opgaver”. Det er alle overbevisninger, som gør, at jeg ikke virkede særlig overbevisende, når jeg skulle sælge det, jeg kan.

Nye overbevisninger for mig har været, ”hvis andre kan gøre det, så kan jeg også”, og ”fordi tingene ikke lykkedes i går, er det ikke ensbetydende, med at det heller ikke vil lykkedes i dag”.

 

Nye overbevisninger

Så har du overbevisninger, som hedder, ”jeg er ikke god nok”, ”jeg er dum”, ”jeg er for gammel”, ”jeg er ikke kreativ”, ”jeg duer ikke til at være gift”, ”jeg er en dårlig mor” mv., så har du mulighed for at ændre på dem. Ofte er du måske ikke engang selv klar over, du har disse overbevisninger, men du oplever, at du ikke har det, som du gerne vil, eller har svært ved at nå dine mål.

 

Har du nogle negative overbevisninger du godt kunne tænke dig at komme af med så ring nu på 4015 4525

Ingen kan få dig til at føle dig mindreværdig uden din tilladelse

Eleanor Rooswelt

FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

Du er tilmeldt.