Har du fyldt benzin på kroppen?

Du tænker sikkert, at det er da det mest mærkelige spørgsmål.

Din bil har brug for at blive fyldt med benzin, få olie på og komme til serviceeftersyn, for at fungere optimalt.

På samme måde har din krop også brug for at blive fyldt op med energi, få hvile, ligesom det engang imellem er godt at lave status over dit liv.

 

Hannes historie

Da jeg mødte Hanne første gang, havde hun været alvorlig syg i 2 omgange, men var kommet ovenpå efter både kræft og hjerteproblemer.

Da Hanne igen skulle starte med at arbejde, gik det helt galt. Hun havde det så dårligt, at hun ikke var istand til at varetage sit job.

Da jeg startede med at tale med hende, fortalte hun sin livshistorie om, hvordan hun hele sit liv havde gjort alt for at gøre andre tilpas. Det gjalt både mand, børn, arbejde og frivillig arbejde. Når nogen havde brug for hjælp, var hun altid klar.

 

Hvad gjorde Hanne for sig selv?

Da jeg spurgte hende, “hvad har du gjort for dig selv”, kikkede hun mærkeligt og sagde, at det havde hun aldrig tænkt over. Hun var kørt helt ned, fordi hun aldrig havde brugt tid på at gøre noget for sig selv, eller sørge for en pause ind imellem.

Selv om hun løbende havde gjort noget for sig selv, er det jo ingen garanti for, at hun havde undgået kræft og hjerteproblemer. Dog er jeg overbevidst om, at det havde det været lettere for hende, at komme gennem sygdommen og videre frem bagefter.

 

Nu skal Hanne lære at gå på ny

Så i dag er hun i gang med at lære at tage vare på sig selv, før hun tager sig af alle andre. For hende er det som om, hun skal lære at  gå, selv om hun er over 50 år gammel. Der er mange vaner og mønstre, der skal brydes.

Det er for en stor udfordring for hende at begynde og tænke over, hvad der kan være med til at give hende energi. Hun er i gang med det helt store serviceeftersyn og kæmper for at finde nye måder at være på.

 

Jeg glemte selv at blive fyldt op

For nogle måneder siden havde jeg selv kortvarig glemt, at tage min egne medicin, nemlig at sørge for at fylde mig selv op med energi.

Det resulterede i, at jeg kom benzin i min dieselbil, øv det var surt. Jeg kørte selvfølgelig lige 15 km inden jeg stoppede, selv om jeg nok var klar over, at noget var galt.

Resultatet var en bil på værksted og en besked om, at det ville koste kr. 60.000 at få den lavet. Heldigvis lykkedes det med et værkstedsskift at få bilen lavet for kr. 5.500. Det er sjældent, at jeg har været så glad for en regning i den størrelsesorden.

 

Hvad koster det dig at komme benzin på dieselbilen

Det er i overført betydning, men jeg oplever, at mange af dem som kommer til mig, har glemt at fylde benzin på sig selv. Nogle har også glemt olien og det at få et serviceeftersyn, og er kommet dertil, hvor der er sket en kortslutning.

 

Prisen for det kan være

 • Dårlig trivsel
 • På vej ned med stress eller allerede sygemeldt med stress
 • Sygdom
 • Manglende tro på dig selv
 • Krise på den ene eller anden måde

Hvor lang tid det tager at få fornyet energi afhænger af, om der stadig er lidt benzin i tanken, eller om bilen er nået til en kortslutning.

 

Hvordan ved du, det er tid til at komme benzin på:

 • Hvis du begynder at glemme aftaler
 • Hvis du som jeg kommer benzin på dieselbilen
 • Du mister overblikket
 • Du trækker dig fra sociale aktiviteter
 • Du bliver oftere syg
 • Dårligt humør

Jeg kan kun anbefale, at gøre noget med det samme, i stedet for at vente. Prisen bliver kun højere og højere, både økonomisk og menneskeligt.

 

Jeg lærte at tænke anderledes

Da jeg kontaktede Ida, var jeg så stresset og nedkørt, at jeg ikke kunne fungere i dagligdagen – hverken derhjemme eller på jobbet. Jeg var trist, selvtilliden var væk og den indre ro manglede. Mit hoved var et stort tankemylder både dag og nat.

Ida hjalp mig med at finde ro igen ved hjælp af terapi og mindfulness. Jeg lærte mig selv bedre at kende og har lært at lytte til kroppens signaler. Ida lærte mig at tænke mere positivt og gav mig nogle gode værktøjer, som jeg kunne bruge i dagligdagen.

Ved hjælp af de værktøjer, som jeg fået af Ida, har jeg fået kontrol over de mange tanker, der sommetider stadig kommer væltende.

Jeg følte en god kemi allerede første gang, jeg kom hos Ida og jeg blev altid mødt med den forståelse, som jeg havde brug for. Det har været et godt og lærerigt forløb, hvor jeg er blevet udfordret til at tænke anderledes og mere positivt.

Tak for hjælpen Ida.

Lene

 

 • Kom godt i gang med dagen

  skabsmaaforandringermedstor

  En af de bedste gaver du kan give dig selv er en god start på dagen.

  Få en gratis meditation og stærke spørgsmål, der hjælper dig til en god start på dagen.

  Ida Tangsgaard

 • FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

  Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

  Du er tilmeldt.