Taknemmelighed, hjælper dig til større overskud og glæde

Først og fremmest vil jeg sig tak til dig, fordi du læser med her.

Måske ved du det godt, men glemmer det, eller du kender endnu ikke værdien af, at have fokus på taknemmeligheden, som hjælper dig til større overskud og glæde.

Jeg har derfor endnu engang valgt at skrive om taknemmelighed, da jeg oplever, det er en super hurtig måde at hjælpe dig til at få det bedre på.

  • Det løfter dit humør med det samme
  • Du får mere ro
  • Du får mere energi og overskud
  • Du får et bedre helbred
  • Du får det bedre med dine sociale relationer

Da vores hjerne helt automatisk har fokus på bekymringer og det som ikke fungere, kræver det bevidsthed og en indsats, at begynde at have fokus på taknemmeligheden. Men det er helt sikkert indsatsen værd.

 

Forskningsresultater omkring taknemmelighed

Det er faktisk ikke kun mig, som siger det, men forskning fra Berkeley Universitet i Californien har lavet et studie, hvor man tog 300 voksne med angstlidelse og depression og delte dem op i 3 grupper.

Alle modtog almindelig samtaleterapi, men herudover fik grupperne forskellige opgaver.

  • Gruppe 1: Skulle hver dag skrive 5 ting ned som de var taknemmelig for.
  • Gruppe 2: Fik til opgave at skrive om de udfordringer de havde.
  • Gruppe 3: Havde ingen opgaver

Efter 10 uger oplevede gruppe 1 at de var 25% gladere end de 2 øvrige grupper. Det har du også mulighed for.

Når jeg underviser på mine kurser eller har klienter, taler vi stort alt tid om hvad det er, det af have fokus på taknemmeligheden kan gøre for dig.

Fokus på taknemmelighed hjælper dig, når du er udfordret og stresset

Specielt når du er udfordret, føler dig stresset og i det hele tage oplever, at livet er svært, kan det at have fokus på taknemmeligheden virkelig gøre en forskel.

Det betyder ikke at det svære forsvinder, men uden kan tankerne ofte blive til et stort tankemylder af negative ting, som blot får dig til, at have det værre.

Når du har fokus på taknemmeligheden, vil dit fokus ændre sig og du vil opleve at der både er noget, som er svært, men absolut også noget, som er værd at glæde sig over.

 

Lav en taknemmelighedsdagbog

Jeg har tidligere anbefalet at det kan være en god ide at lave en taknemmelighedsdagbog. Det har den fordel, at du altid kan se tilbage og genkalde dig tidligere gode følelser. Læs evt. blogindlæg her

Jeg har selv god erfaring med at slutte min dag af med, at skrive ned, hvad jeg har været taknemmelig i løbet af dagen. Det er en god måde at lægge sig til at sove på.

 

Sig tak i løbet af din dag.

Du kan vælge, bevidst at begynde at lægge mærke til alle de gode ting, som sker i løbet af dagen.

Det kan være, hvis får øje på en flot blomst, en kommer med en sød bemærkning, ting du glædes over på dit job eller i dit hjem.

Brug så et øjeblik og sig tak og mærk så godt du kan følelsen af taknemmelighed.

 

Sig tak til mennesker omkring dig.

Når du oplever andre mennesker gør noget, som du glædes over, så sig tak til dem.

Det kan være, du bliver inspireret af et foredrag du hører, en som hjælper dig, eller hvis du har været sammen med en person, hvis selskab du nyder.

Nogle gange oplever jeg, at blive rørt til tårer af taknemmelighed, når andre har hjulpet mig videre, eller gør noget for mig, som jeg slet ikke havde forventet.

I disse situationer er det let at få sagt tak, det er sværere at huske det med alle de små ting i hverdagen.

Det er dog mindst lige så vigtigt, både fordi det giver dig en god følelse og modtageren føler sig ligeledes værdsat.

 

Taknemlighedsbreve

Jeg har selv i en periode arbejdet med at skrive taknemlighedsbreve til folk som har hjulpet og en dag jeg talte med en af dem som havde fået et, fortalte hun at hun stadig havde det og blev glad hver gang hun så det.

2 af de bøger som jeg er meget inspireret af, kan du se her på billedet.Sådan udtrykte Christina sin taknemmelighed efter afsluttet forløb

Jeg har været rigtig glad for vores samarbejde, som har bestået af en kombination af individuelle samtaler og kurset mindfulness i naturen

Du har en personlig, grounded, hjertevarm og naturlig ro, som har gjort, jeg har kunnet åbne op og være mig selv.

Jeg har sat pris på, at du arbejder helhedsorienteret og at du har mødt mig der, hvor jeg er.

Jeg er nu kommet på den anden side af et årelangt stressforløb, så jeg i dag igen har fundet livsglæden, balancen og roen – og ikke mindst sover jeg godt om natten igen.

Tak for et godt forløb.

Når jeg får en sådan feedback, bliver jeg utrolig glad og ekstra motiveret til at hjælpe andre mennesker videre, som jeg anser for mit livsformål.

Få det integreret i hverdagen

Det kan være du selv har lyst at læse og undersøge det nærmere. Så er de 2 bøger ovenfor en god hjælp

Når jeg underviser på mine kurser eller har klienter, taler vi stort alt tid om, hvad det er, taknemligheden kan gøre for dig.

Alle dem som begynder at have fokus på det, fortæller samstemmende, at det gør noget godt for dem.

På mit næste kursus i Bevidst Personlig Lederskab med mindful living, vil taknemmeligheden også være et tema, jeg vil tage op flere gange, således du også vil kunne begynde, at få det integreret i din hverdag. Læs mere her

I individuelle forløb vil du også kunne blive trænet i brugen af taknemmelighed læs mere her

FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

Du er tilmeldt.