Mister du også energien, når der er dårlig stemning på arbejde eller i familien?

Vil du være med til at sprede positiv karma?

I lørdags var jeg med i golfklubbens fødselsdagsturnering. Jeg havde spillet flere dage i sidste uge, min krop var lidt mør og spillet ikke helt i top.

Samtidig var der skiftevis regn- og tørvejr. Jeg tog min regnjakke af og på omkring 10 gange på turen.

Jeg måtte bruge alt det, som jeg lærer mine kursister, når jeg underviser i mindfulness og golf, for at holde humøret højt. Det betød, jeg trods alt kunne nyde turen.

Terrasse tid

Da jeg kom ind, sad jeg som vanligt og fik en øl på terrassen. Jeg kom til at sidde med 2 kvinder, som havde spillet sammen på et andet hold end mig.

Pludselig siger den ene: “Vi har spredt positiv karma på hele turen”, og de var begge overbevidst om, at det havde gjort en forskel for både dem og deres medspillere.

Kvinden siger så: “Det har jeg nemlig lært af hende med den rød trøje”, og der sad jeg så med min røde trøje. Kvinden havde for nogle år siden fulgt mit kursus i mindfulness.

Når du hjælper dig selv, hjælper du dine relationer

Jeg har aldrig tænkt på det, jeg laver, som at sprede positiv karma, men synes, det er en meget god beskrivelse. Min hensigt er altid, at hjælpe det enkelte menneske til at få det bedre og så ved jeg, det påvirker omgivelserne.

En af mine lærere fortalte engang, at hvis et menneske arbejder med sig selv, så påvirker det mindst 10 omkring vedkommende. Hendes pointe var, at hvis 10% af jordens befolkning ville arbejde på at skabe fred i sig selv, så ville der være fred i verden.

Jeg har selv erfaret, hvordan jeg har fået det meget bedre med mig selv og mine omgivelser, i takt med jeg har sluttet fred med mig selv. Før oplevede jeg ofte, mennesker som kritiske over for mig. Nu hvor jeg er blevet langt mere venlig over for mig selv, møder jeg også langt flere venlige mennesker.

Det er så dejligt, når jeg så møder tidligere kursister, som kan berette det samme. Det gør, at jeg ved, at det arbejde jeg laver, gør en forskel i verden, selv om det kun er i det små.

Det er jo alle de små skridt, der gør en forskel.

Alt hvad du tænker og gør, påvirker dine omgivelser

Når du er sammen med andre mennesker, påvirker dine tanker og dit humør dine omgivelser.

Jeg troede i mange år, at mine tanker var toldfrie og kun kom mig ved. I dag er jeg sikker på, at jeg ikke altid var helt sjov at være sammen med, når alle mine bekymringstanker tog over.

Du har måske også oplevet, når du kommer et sted, at du lynhurtigt kan mærke om stemningen er god eller dårligt. Så har du helt sikkert også lagt mærke til, hvordan stemningen påvirker dit humør i enten positiv eller negativ retning.

Selv små skridt giver stor effekt

Jeg siger ikke det er let, men ved at tage nogle få skridt hver dag, kommer du i den rigtige retning.

Jeg har selv taget en lang række små skridt, ved gennem de sidste 25 år

  • At have mediteret
  • Blevet bevidst om mine tanker og følelser
  • Lært nye måder at tænke på
  • Fået langt større accept af mig selv

Har du lyst til at tage nogle nye skridt, for at være med til at sprede positiv karma, så kan kurset i mindful living hjælpe dig.

Måske har du allerede arbejdet med dig selv eller gået til mindfulness, men så har du mulighed for at komme et spadestik dybere. Hver gang du hører tingene på ny, eller på en ny måde, vil du forstå det på et dybere plan.

Kurset forløber over 6 gange og hver aften vil have et tema, som du kan se her.

FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

Du er tilmeldt.