Taknemlighed hjalp John fra at være på spanden til et godt liv

Hvad gør jeg lige her?

Jeg er hele tiden selv i en udviklingsproces, hvor jeg går på diverse kurser og bruger forskellige alternative behandlere.

Lige inden sommerferien var jeg hos en healer. Pludselig siger hun, at jeg skal i august skal tage kontakt til af mine nærmeste, fordi vedkommende har brug for at se sit liv i et nyt perspektiv.

Jeg har flere gange hen over sommeren tænkt over, hvad det er jeg skal bidrage med, da jeg normalt ikke kontakter mennesker, der ikke selv har bedt om hjælp. 

Taknemlighedens gave

Til morgen i min meditation kom det pludselig til mig, hvad det er jeg kan bidrage med. Jeg skal give vedkommende en bog, som hedder taknemlighedens gave af John Kralik, og fortælle om mine erfaringer med at have fokus på taknemlighed. 

Lavpunkt

Da jeg fik bogen fra bogklubben for måske 5 år siden, blev jeg straks grebet af den. Den beskriver en mand, som føler sig helt på spanden. Hans firma gik virkelig dårligt, han var blevet skilt og følte ikke han kendte sin søn længere. 

Vendepunkt

En dag hvor han går en tur i bjergene, hører han pludselig en stemme som siger, “du skal lære at være taknemlig for det, som du har”.

Han beskriver hvordan han gennem et helt år, hver dag skriver et brev til en person fra sin fortid, som enten har betydet noget særligt, har hjulpet ham eller som han har haft det svært med. Bl.a. skrev han til sin søn, som han i virkeligheden ikke havde taget sig tid til i en meget lang periode. 

Transformation

Året hvor han hver dag skrev et takkekort transformerede hans liv, så han igen fik styr på sit liv, og ikke mindst føler han sig hver dag glad og taknemlig

 

Mine erfaringer i at arbejde med taknemlighed

Jeg var allerede på det tidspunkt begyndt at have fokus på at være taknemlig for de ting, som jeg har, fremfor at have fokus på det, som mangler og ikke fungerer.

Jeg besluttede, jeg selv ville lave nogle takkebreve, jeg må indrømme jeg nåede aldrig de 365, som i bogen. Jeg fik lavet et, til flere af de mennesker som betyder noget for mig. Det er ikke længe siden en af dem sagde, at hun stadig havde mit brev liggende og det varmede hende, hver gang hun tog det frem.

Hvad er jeg taknemlig for

Jeg tænker stadig hver dag over, hvad jeg er taknemlig for. Det kan være både små og store ting. Jeg gør det hver morgen når jeg meditere og hver aften inden jeg skal sove.

Lige nu er jeg f.eks. taknemlig for

 • Var i weekenden med til en af mine læreres dejlige bryllup
 • At jeg har et godt netværk af hjælpere, familie, venner, bekendte og kollegaer
 • At opdage, hvordan naturen giver mig fornyet energi og overskud
 • At for lov at bo med en dejlig udsigt, som jeg påskønner hver dag
 • At få lov at dele mine erfaringer med jer.

Jeg oplever, at når jeg har fokus på taknemlighed, får jeg langt mere glæde og rigdom i mit liv. 

Hvad mon der sker?

Jeg skal være sammen med personen jeg tidligere skrev om, senere i denne måned og spændt på, hvorledes vedkommende kan have gavn af at få bogen.

Måske er interesseret i at træne det at være taknemlig. Så har du muligheden på kurset i bevidst personlig lederskab med mindful livng.

(En anden god bog jeg netop er ved at genlæse om taknemlighed hedder Sig tak & bliv rig af Pam Grout.)

 

Bevidst personlig lederskab med mindfulness

På kurset i bevidst personlig lederskab vil du helt sikkert også blive undervist i, hvad taknemlighed kan gøre for dig.

Du kan ligeledes have gavn af kurset, hvis du gerne vil styrke din personlige og spirituelle udvikling og lære dig selv bedre at kende. Du vil få en række værktøjer, som kan hjælpe dig til de udfordringer du står overfor i din hverdag, ligesom du lærer at hæve din energi.

Du kan læse mere om kurset her. 

Min baggrund med meditation og mindfulness

Jeg har selv mediteret og modtaget undervisning i meditation og mindfulness i mere end 25 år, og har de sidste 10 år undervist grupper i mindfulness. Jeg vil således guide dig uanset, om det er gåture eller kurset, du vælger at kommer med på.

 • Kom godt i gang med dagen

  skabsmaaforandringermedstor

  En af de bedste gaver du kan give dig selv er en god start på dagen.

  Få en gratis meditation og stærke spørgsmål, der hjælper dig til en god start på dagen.

  Ida Tangsgaard

 • FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

  Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

  Du er tilmeldt.