10 minutters meditation om dagen kan reducere stress og forbedre dit helbred

Mindfulness og visualisering

Det har i mange år været kendt at meditation og visualisering er godt for helbredet og at det kan modvirke stress. Det kom dog alligevel som en overraskelse for mig, da jeg på et tidspunkt så en udsendelse på DR 2, som viste de nyeste forskningsresultater for meditation.

 

Forskningsresultater

Man havde undersøgt 3 grupper af mennesker, en gruppe som havde mediteret i mange år, en gruppe som havde mediteret i 8 uger og en gruppe som slet ikke havde mediteret.

Man undersøgte deres celler og fandt ud af, at allerede efter 8 uger, havde generne i cellerne ændret sig på 1.561 punkter. Hos  dem som havde mediteret i mange år, der havde generne ændret sig på 2.200 punkter.

En undersøgelse fra en virksomhed i Danmark viste, at 10 minutter meditation om dagen nedsatte stressniveauet betragteligt.

 

Andre resultater

Udover stressreduktion viser undersøgelser også, at meditation kan være med til at sænke blodtryk, åndedræt, sænke aldringsprocessen, forbedre immunsystemet, skærpe din koncentration og hjælpe dig hurtigere over sygdom.

Herudover viser forskningen at hjernen ændre sig, og at mennesker som meditere har mindre brug for hjælp. Som en af mine kollegaer sagde, mindfulness er som et tæppe, der bliver vævet under hele dit liv, således det bliver lettere at takle de daglige udfordringer.

 

Egen erfaring

Jeg har selv gennem mange år selv mediteret, hvilket hjalp mig ovenpå igen efter en periode med stress og depression.

Herudover oplever jeg, at være blevet langt mere nærværende og bevidst i min dagligdag. Det har hjulpet mig til indre ro, langt større overskud, accept af mig selv og andre, bedre balance i mit liv, glæde og jeg er blevet langt bedre til at fokusere og koncentrerer mig om det jeg er i gang med.

Herudover har jeg undervist grupper i mindfuldness gennem mange år og år og fået adskillige tilbagemeldinger fra kursister om hvilken positiv effekt, det har haft for dem.

 

Kurser med meditation

Følg med her og se hvad jeg løbende udbyder af Bevidst Personlig Lederskab med mindful living til privat og til virksomheder.

Eller ring på 4015 45 24 og hør om muligheden for individuelle forløb.

FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

Du er tilmeldt.