Tag lederskab og undgå eller kom fri af stress

Langt de fleste af mine klienter kommer, fordi de er stresset, ofte kombineret med angst og/eller depression.

Der er stor forskel hvor hårdt klienterne er ramt, men et par gange, har jeg måttet sige til klienten, at de kunne dø af det, hvis de ikke ændrede kurs.

Lottes historie

Her vil jeg fortælle om Lotte, som kommer, fordi hun er faldet om, og hendes mand siger, at nu er det tid til at søge hjælp. Udover at være faldet om, har hun en hel række af symptomer.

Lotte mener dog ikke selv, hun har et problem, hun skal bare tilbage på arbejdet, hvor der er masser at opgaver, der venter. Det er udgangspunktet, da hun kommer første gang.

Selv om jeg beder hende sygemelde sig og kontakte sin læge, går der et par uger mere, uden hun har fået det gjort. Først da hun blev konfronteret med, at hun kunne dø af det her, fik hun sig sygemeldt og kontaktet lægen.

De første 3-4 uger efter sygemeldingen er hun vældig rastløs og ville bare i gang igen. Herefter opdager hun, at hun har det bedre end hun har haft i flere år, og kan igen begynde at mærke glæden ved sit liv mv.

Hvad hjalp Lotte

Undervejs får hun forskellige redskaber fra mindfulness, som hun er rigtig god til at få gjort.

Det er bl.a.

 • Meditation
 • Gåture i  naturen
 • Vejrtrækningsøvelser
 • Arbejde med at være nærværende over for hendes børn
 • At have fokus på det positive
 • Online forløb omkring stress

Efter 2 1/2 måned er hun total forandret. Hun har fået ro på og er blevet bevidst om, at når hun starter på arbejdet igen, skal det være på en ny måde. Hun er blevet klar over, hvor meget hendes børn har savnet hende, og vælger fremadrettet at sætte familien i første række.

En ny start

Den sværeste tid kom, da hun skulle starte på arbejde igen, fordi hun her skulle holde fast i de nye vaner, med bl.a. at få mediteret og ikke vende tilbage til alt for lange arbejdsdage.

For Lotte blev måden at holde fast i den nye livsstil på, at komme med på et kursus i bevidst personlig lederskab med mindfulness. Hun blev hver 14. dag mindet om sin nye livsstil, ligesom hun kunne dele sine erfaringer med de andre deltagere.

Læs mere om stressforløb her

 

 

 

Tag lederskab over dit eget liv

Heldigvis kommer langt de fleste før, stressen er så alvorligt, som det var for Lotte.

Hvis du vil undgå at nå hertil, og lære at tage lederskab for dit eget liv, kan det at meditere og træne at være til stede i nuet hjælpe dig godt på vej.

Ved du at der er lavet en masse videnskabelig forskning som fortæller, at hvis du meditere min. 10 minutter om dagen, kan det sænke dit stressniveau, styrke dit immunforsvar og øge din generelle velbefindende.

En ting er, hvad videnskaben fortæller, men jeg har masser af feedback fra klienter og kursister på, hvilken forskel det gør for dem. Lotte holdt fast i at få mediteret hver morgen og opdagede at det gav hende en helt ny ro.

Det var også det, som hjalp mig da jeg selv var stresset Jeg meditere stadig hver dag for at holde balancen i min dagligdag.

Mindfulness er for sindet, hvad motion er for kroppen.

Vi du også gerne have mere ro og balance i din dagligdag, er der endnu et par pladser, på næste kursus. læs mere her

 

 • Kom godt i gang med dagen

  skabsmaaforandringermedstor

  En af de bedste gaver du kan give dig selv er en god start på dagen.

  Få en gratis meditation og stærke spørgsmål, der hjælper dig til en god start på dagen.

  Ida Tangsgaard

 • FRA STRESS TIL OVERSKUD OG GLÆDE

  Få e-bogen her og læs mere om personlig udvikling direkte i din indbakke

  Du er tilmeldt.